Moderné prvky v kúpeľni
Moderné prvky v kúpeľni

V posledných rokoch je trend v oblasti dizajnu kúpeľní jasný – väčšina ľudí uprednostňuje funkčnosť a moderné prvky. Kúpeľňa sa stáva priestorom, kde si chce každý užiť pokoj a relax. Rôzne moderné prvky a smart vybavenie prinášajú spojenie estetickej hodnoty a funkcionality. Ako zariadiť kúpeľňu moderne a využiť pri zariaďovaní inteligentné zariadenia?

Smart technológie v kúpeľniach

Smart technológie pomaly, ale iste riadia celú domácnosť, kúpeľne nevynímajúc. Ak aj vy chcete do tejto miestnosti priniesť prvky high-tech, obráťte sa na kúpeľňové štúdio. V kúpeľňovom štúdiu vám pripravia kompletný návrh kúpeľne a zároveň sa postarajú o realizáciu návrhu. Aké sú najviac obľúbené smart technológie v kúpeľniach? Ide o inteligentné sprchové systémy, ktoré umožňujú nastaviť nielen teplotu vody, ale tiež tlak a osvetlenie sprchového kúta. Niektoré systémy disponujú masážnymi tryskami, aromaterapiou a sú špičkovo osvetlené.

Ďalším smart prvkom kúpeľní sú inteligentné zrkadlá so zabudovaným osvetlením a displejmi. Podobné zrkadlo ocenia hlavne dámy, ale ich možnosti využijú i muži. Inteligentné zrkadlá regulujú jas osvetlenia, predpovedajú počasie, pustia vám ráno správy v rádiu a môžu na plochu preniesť ovládanie aplikácií. Oceníte aj funkciu, ktorá bráni zahmlievaniu počas kúpania.

Pre príjemný pocit v kúpeľni je dôležité kúrenie. Elektrické podlahové kúrenie je komfortným riešením pre chladné zimné rána. Systémy podlahového kúrenia sú energeticky efektívne a vytvárajú rovnomerné teplo po celej ploche kúpeľne. Moderné termostaty umožňujú jednoduché ovládanie a programovanie teploty. Druhou možnosťou sú infra panely, ktoré môžu vyzerať ako zrkadlo alebo obraz.

Moderné zariadenie kúpeľne

Zabudnite na klasickú toaletu. Závesné toalety prinášajú nielen moderný vzhľad, ale aj praktické výhody. Ich inštalácia uľahčuje čistenie podlahy a zvyšuje estetickú hodnotu kúpeľne. Inteligentné modely zahŕňajú funkcie ako automatické splachovanie, vyhrievané sedadlá a dezodoračné systémy.

Dizajn umývadiel sa vyvinul do elegantných, minimalistických tvarov. Populárne sú keramické a kamenné umývadlá, ktoré sa stávajú centrálnym prvkom kúpeľne. Bezdotykové batérie s technológiou senzorov prinášajú hygienické a úsporné výhody, keďže regulujú prietok vody podľa potreby.

Ani v kúpeľni nezabúdajte na osvetlenie. V tomto priestore oceníte LED svetlá s vysokým IP krytím. LED osvetlenie je v kúpeľniach čoraz viac populárne vďaka svojej energetickej efektívnosti a dlhej životnosti. LED pásky môžete nalepiť kdekoľvek – napríklad po skrinky, okolo zrkadla, pozdĺž podlahy alebo vane. Vytvárajú príjemnú atmosféru a moderný vzhľad. Rôzne farebné variácie umožňujú nastavenie osvetlenia podľa nálady.

Minimalizmus je kľúčom k modernému dizajnu kúpeľne. Čisté línie, jednoduché tvary a neutrálne farby vytvárajú pocit priestoru a pokoja. V minimalistických kúpeľniach je dôležitý každý detail, preto sú úložné priestory často skryté a povrchy čisté a upratané. Poslednou bodkou k dokonalosti je zeleň. Prítomnosť rastlín v kúpeľni má veľa výhod. Rastliny pomáhajú čistiť vzduch a vytvárajú upokojujúcu atmosféru. Obľúbené sú najmä rastliny, ktoré dobre znášajú vlhké prostredie, ako sú paprade, orchidey alebo sukulenty.

Autor: Gabriela Kudláčová